Ascultati Sunete din Natura. Click aici >

ANUNT IMPORTANT! - Producatori si distribuitori butasi de salcie energetica agreati in Romania!

REBINA® Group Romania - producator salcie energetica


  Contact   I   English English   I   Deutsch Deutsch

Salcie energetica - REBINA Agrar

Salcie energetica REBINA Agrar, parte componenta a REBINA Group, are ca principala activitate cultura de salcie energetica. Produce butasi pentru infiintarea de culturi proprii, precum si in vederea comercializarii. REBINA Agrar detine autorizatia de a produce si comercializa soiuri de salcie energetica licentiate de catre Lantmannen Agroenergi AB din Suedia, aceasta fiind cunoscuta pentru experienta indelungata in acest domeniu de cercetare si cultivare a salciei energetice.

REBINA Agrar colaboreaza si cu Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului din Timisoara. Ideea de baza a proiectelor comune este sa ofere cu sprijinul Universitatii, a institutiilor de profil, a comunitatii din zona Banatului si in mod special a comunitatilor locale cu care a ajuns la un acord de colaborare, o solutie de culturi optime pentru valorificarea terenurilor degradate si nu numai. Astfel s-a infiintat prima pepiniera de salcie energetica (in scopul comercializarii butasilor) si prima exploatatie pentru consum din zona de vest a Romaniei si anume in judetul Timis pe raza comunei Ghilad. Plantele energetice au inceput sa starneasca de ceva vreme interesul oamenilor de afaceri si a fermierilor din Romania, reprezentand chiar o alternativa de succes la culturile agricole traditionale.

AEBIOM
    REBINA Agrar member of AEBIOM European Biomass Association


Catalog REBINA Agrar
 
 
 
Website de informare www.salix-viminalis.ro
 
Www.ieti-europa.eu                         Informare: S-a deschis sesiunea de preluare comenzi material saditor de salcie                         energetica.

Cultivarea Salciei energetice

Salcia energetica, prin diferitele tipuri functie de conditiile locale pedoclimatice, este raspunsul la obtinerea intr-un timp scurt a unor randamente foarte bune de masa lemnoasa la hectar. Cu o productivitate care poate ajunge la 40 to/ha masa lemnoasa dupa 2-3 ani, salcia energetica poate asigura baza de materie prima pentru diferite aplicatii in vederea obtinerii de produse lemnoase compactate de tip biocombustibil solid (peleti, bricheti) sau de ardere directa pentru a produce energie termica si/sau electrica.

Cu o tehnologie putin pretentioasa, si cu o mare adaptabilitate la toate tipurile de sol, salcia energetica poate deveni baza unei afaceri durabile si de viitor si in Romania. Fiind sprijinita si prin programele de finantare ale Uniunii Europene, astfel de investitii pot fi rapid promovate si implementate de fermieri, mai ales pe terenurile care nu ofera randamente bune pentru culturile traditionale de cereale.

REBINA Agrar ofera tot sprijinul logistic si de know-how pentru infiintarea de astfel de culturi si este interesata sa intre in colaborare cu fermieri care detin suprafete mari (peste 100 ha) care doresc sa aplice pentru aceste culturi.

Avantajele utilizarii salciei energetice

  • Salcia se poate cultiva (chiar este recomandat) pe terenuri mlastinoase
  • Are capacitate de preluare anual a 20-30 t/ha de namol provenit din epurarea apelor reziduale
  • Prin cultivarea salciei se obtine energie electrica si termica
  • Datorita continutului ridicat de acid salicilic, salcia tocata nu necesita depozitare inchisa
  • Raspandirea culturii de salcie energetica garanteaza o sursa sigura si nepoluanta de energie, totodata protejand padurile de defrisarea continua
  • Perioada de viata a unei plantatii este de cca. 25 – 30 de ani, care, incepand de la anul al doilea, in afara de recoltare, nu necesita nici o alta interventie substantiala