”ASIGURAREA VERDE ”
Fa-ti ASIGURARE VERDE infiintand plantatii de culturi energetice, cu risc minim si profit garantat!
Noi oferim solutii la cheie de la alegerea si pregatirea terenului, plantarea lui cu culturi energetice, intretinerea plantatiei, recoltarea precum si valorificarea biomasei.
Datorita experientei dobandite de-a lungul timpului firma noastra care este în continua dezvoltare şi reinnoire putandu-va ajuta sa faceti o investitie durabila.
Proiectul va fi unul personalizat pentru fiecare investitor! Noi oferim garantia unui profit sigur si infiintarea unei plantatii sanatoase!
Investitia in plantare se face o singura data, iar salcia energetica se recolteaza incepand cu anul II de vegatie, timp de 25-30 ani. Practic, in maxim al treilea an de recolta, investitia se amortizeaza, iar asigurarea Dvs. produce bani!
Trecand de la stadiul de pioneriat in ceea ce priveste cultura de salcie energetica din Romania, firma noastra este in masura sa dea o mana de ajutor intreprinzatorilor din domeniu prin achizitionarea biomasei in baza unui contract ferm, de la cultivatorii care au cumparat de la noi material saditor, oferindu-le garantia desfacerii productiei pe termen lung si un partener serios. De asemenea in baza incheierii unui contract de prestari servicii putem intretine cultura de salcie energetica pe o perioada stabilita de comun acord.
Cererea de biomasa este in crestere atat pe plan intern cat si extern (Germania, Austria, Italia etc.), salcia energetica producand una din cele mai importante si durabile surse de biomasa lemnoasa.
In afara de utilizarea in scopuri energetice, salcia se poate folosi cu succes si:
- ca sursa de celuloza;
- pentru fixarea versantilor abrupti si la prevenirea alunecarilor de teren;
- la fabricarea aspirinei;
- pentru absobtie CO2 – un hectar de plantat cu salcie energie absoarbe mai mult de 200 de tone de CO2 din aer timp de 3 ani.
Datorita caracteristicii ei de crestere rapida, in ultimii ani a intrat in atentia EU si a Ministerului Agriculturii din Romania, unde s-a luat hotararea de a fi subventionata ca planta energetica nonalimentara.
Pentru infiintarea plantatiei, a infiintarii unei linii de procesare, exista posibilitatea accesarii de fonduri europene prin PNDR .
APIA subventioneaza cultura de salcie energetica si incurajeaza dar si obliga totodata fermierii la creearea de zone de interes ecologic.
Incepand din anul 2015, orice fermier care detine peste o exploatatie de peste 15 ha si face declaratie la APIA este obligat sa creeze o zona de interes ecologic pe suprafata agricola.
Fermierii trebuie sa se asigure de faptul ca cel putin 5% din terenul arabil al exploatației este acoperit cu una sau mai multe dintre zonele de interes ecologic .
Salcia energetica este singura optiune admisa pentru zone cu specii forestiere cu ciclu scurt de producție, asa cum este prevazuta de catre Ministerul Agriculturii in cadrul Politicii Agricole Comune (PAC) 2015-2020.
In conditiile de mai sus, se poate asigura astfel, PLATA PENTRU PRACTICI AGRICOLE BENEFICE PENTRU CLIMĂ ŞI MEDIU, potrivit Regulamentului CE 1307/2013, Art. 43-47(Plata pentru înverzire).
Vino si fa-ti ASIGURARE VERDE si noi iti asiguram rentabilitatea ei !