Grupul de firme REBINA este prima entitate in Romania din domeniul energiilor regenerabile din biomasa, care va fi producator si ofertant de solutii si concepte privind sistemele de generare a energiei termo-electrice folosind resurse regenerabile. Prin experienta si profesionalismul echipei care formeaza staff-ul firmelor din grup, si prin conexiunile avute cu specialisti de inalta clasa din domeniu, din tari cu o vasta traditie in astfel de proiecte (Austria, Germania), REBINA Group ofera garantia unor investitii viabile, perfect adaptate pentru fiecare aplicatie in parte.
Telul nostru este de a crea baze durabile de producere a energiilor regenerabile, care sa duca la dezvoltarea socio-economica a comunitatilor pe raza carora vor fi implementate. Prin aplicarea sloganului nostru „ENERGIE AZI SI MAINE” dorim sa dam incredere si independenta energetica pentru comunitatile regionale, pentru a putea folosi toate resursele valabile din zona si a asigura necesarul energetic si de combustibil.
Numeroasele beneficii ale surselor regenerabile de energie se bucura de o larga recunoastere – acestea contribuie la combaterea schimbarilor climatice, reprezinta o rezerva sigura de energie si slujesc intereselor economice pe termen lung.
De aceea, UE va mari proportia surselor regenerabile de energie pana la 20% din consumul total, incluzand biocombustibilii si alte surse regenerabile in sectorul transporturilor, pana in 2020.
Daca am trece la utilizarea surselor regenerabile de energie, am micsora consumul de combustibili fosili cu 200-300 de milioane de tone pe an, reducand astfel si emisiile de CO2 cu 600-900 de milioane de tone pe an.
De asemenea, daca UE si-ar produce propria energie regenerabila, am depinde mai putin de furnizorii externi si am fi mai putini expusi la fluctuatiile pretului petrolului.
Sectoarele producatoare de dispozitive de inalta tehnologie ar putea profita de noile oportunitati economice, pe masura ce se dezvolta tehnologii fara emisii de gaze cu efect de sera (sau cu emisii reduse), menite sa valorifice surse regenerabile precum energia eoliana, solara, hidraulica sau biomasa.
Pentru a-si indeplini obiectivul de a reduce emisiile de gaze cu efect de sera cu 20%, liderii europeni au convenit stabilirea unor obiective nationale, obligatorii din punct de vedere juridic, pentru fiecare stat membru in parte.
Astfel, fiecare tara isi va aduce contributia in functie de criterii precum nivelul de la care porneste, imbunatatirile deja realizate si nivelul de prosperitate aferent.
Statele vor avea datoria de a mari productia si gradul de utilizare a energiei regenerabile, in domenii precum productia de electricitate, incalzirea, climatizarea si transporturile. In fiecare tara, biocarburantii si alti combustibili proveniti din surse regenerabile ar trebui sa reprezinte 10% din combustibilul folosit in transport. Desi biocombustibilii pot contribui la reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, UE vrea sa se asigure ca producerea acestora este durabila, nu afecteaza productia de alimente si nu conduce la despaduriri sau la pierderea biodiversitatii.