Rebina Agrar - Cultura de salcie energetica

REBINA Agrar are in centrul activitatii cultura de salcie energetica. Produce butasi pentru infiintarea de culturi proprii, precum si in vederea comercializarii. REBINA Agrar detine autorizatia de a produce si comercializa soiuri de salcie energetica licentiate de catre Lantmannen Agroenergi AB din Suedia, aceasta fiind cunoscuta pentru experienta indelungata in acest domeniu de cercetare si cultivare a salciei energetice.

Incepand cu primavara anului 2016 REBINA Agrar isi diversifica activitatea producand si comercializand material saditor de salcam Robinia pseudoacacia ( puieti ) in vederea infintarii de culturi energetice, perdele de protectie etc. Culturile de salcam se pot utiliza pentru refacerea terenurilor degradate si reintroducerea lor in circuitul productiv.


REBINA Agrar colaboreaza ca partener in proiecte de cercetare si cu Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului din Timisoara. Ideea de baza a proiectelor comune este sa ofere cu sprijinul Universitatii, a institutiilor de profil, a comunitatii din zona Banatului si in mod special a comunitatilor locale cu care a ajuns la un acord de colaborare, o solutie de culturi optime pentru valorificarea terenurilor degradate si nu numai. Astfel s-a infiintat prima pepiniera de salcie energetica (in scopul comercializarii butasilor) si prima exploatatie pentru consum din zona de Vest a Romaniei din judetul Timis pe raza comunei Ghilad.

Plantele energetice au inceput sa starneasca de ceva vreme interesul oamenilor de afaceri si a fermierilor din Romania, reprezentand chiar o alternativa de succes la culturile agricole traditionale. Mai mult, noua Politica Agricola Comuna (PAC) 2015-2020, obliga creearea de zone de inverzire, iar salcia energetica este acceptata si recomandata de catre Ministerul Agriculturii.

APIA subventioneaza cultura de salcie energetica si incurajeaza dar si obliga totodata fermierii la crearea de zone de interes ecologic.


REBINA Agrar ofera solutii la cheie pentru investitori, constand in proiecte integrate cu culturi de salcie energetica si salcam pornind de la identificarea terenului, pregatirea acestuia, plantarea, intretinerea culturii, asistenta si consultanta tehinica precum si exploatarea si valorificarea culturilor.

Echipa noastra este formata din specialisti cu inalta pregatire in domeniu, avand in componenta absolventi de studii universitare, postuniversitare de master si doctorale ai USAMVB Timisoara, specializari in Agricultura, Mediu si Silvicultura , abolventi si practicieni in Economie , Drept, Stiinte Juridice si Administrative.


Echipa noastra se mandreste cu primul Doctor in Salcie Energetica din Romania, a carui lucrare a fost realizata urmare a cercetarilor practice din exploatatiile REBINA Agrar!